Na společné cestě
Hlavní stránka>Naše stavby>D47>Aktuality>Stanovisko EUROVIA CS k tiskové zprávě Věcí veřejných o údajných nálezech na D47

29. 2. 2012

1. Nejnovější prohlášení místopředsedy strany Věci veřejné Jarolíma o údajných nálezech nežádoucího odpadu v podloží dálnice D47 (dále jen "Jarolímovy výkopy") představuje jen další ze série otevřených útoků proti společnosti EUROVIA CS, při nichž ŘSD a představitelé strany Věci veřejné svévolně žonglují s fakty a spoléhají na to, že veřejnost nemá možnost jejich manipulace prohlédnout.

2. Postup ŘSD, které o údajných nových sondách do podloží dálnice D47 nijak neinformovalo zhotovitele stavby, zato ale o nich živě komunikuje se svými stranickými nadřízenými, jen posiluje naše podezření, že pracovníci státní organizace se ve svém pracovním čase a z prostředků daňových poplatníků namísto řádného a důsledného postupu při reklamaci případných vad věnují opatřování materiálů pro politickou agendu místopředsedy Věcí veřejných.

3. Vlastní šetření, která společnost EUROVIA CS na místě posledně prováděných sond uskutečnila, prokazují, že "Jarolímovy výkopy" byly prováděny v místech dočasných záborů, která leží mimo hlavní těleso dálnice a v nichž společnost EUROVIA CS zajišťovala rekultivaci ploch po dokončení vlastní stavby. Vrstva, ve které podle Jarolímova vlastního prohlášení byly údajně nalezeny kusy pneumatik (1,2 metrů pod terénem), leží hluboko pod úrovní, do níž EUROVIA CS v rámci prací dle projektu zasahovala (jednalo se pouze o ohumusování v tloušťce 50 cm).

4. Dnešní výroky místopředsedy Jarolíma názorně ukazují, jakým způsobem on a vedení Věcí veřejných účelově ohýbají skutečnost, aby si vyrobili argumenty pro svá vylhaná obvinění; podobně tomu činili i v minulosti, kdy před zraky médií místopředseda Jarolím s předsedou Johnem teatrálně oznamovali svá obvinění na adresu osob, které mnohdy v době výstavby na stavbě dálnice D47 či ve Skupině EUROVIA CS vůbec nepůsobily.

5. EUROVIA CS se nemůže podrobněji vyjadřovat k žádným nálezům, s jejichž obsahem nebude řádně a hodnověrnou formou seznámena.

6. EUROVIA CS na základě dnešních výroků rozšíří trestní oznámení pro křivá obvinění, která byla na místopředsedu Věcí veřejných Tomáše Jarolíma v minulých dnech podána.

Kontakt pro další informace:

Petra Kučerová
vedoucí útvaru komunikace a marketingu
T/ +420 224 951 349
Gsm/ +420 731 602 534
E/ petra.kucerova@eurovia.cz
www.eurovia.cz

Soubor ke stažení

23. 9. 2016

Silnice II/201 Zadní Chodov – státní hranice ČR je opravená

Dne 22. září 2016 se konalo slavnostní ukončení realizace projektu II/201 Zadní Chodov – státní hranice ČR. Slavnostního otevření stavby se zúčastnili jak zástupci Plzeňského kraje, správy a údržby silnic tak i starostové přilehlých obcí Broumov a na německé straně starosta obce Mähring.
více zde

21. 9. 2016

Přeložka silnice I/49 Vizovice – Lhotsko je dokončena

Dne 21. září slavnostně skončila výstavba silnice I/49 v úseku Vizovice – Lhotsko ve Zlínském kraji. Stalo se tak o rok dříve než se původně plánovalo. Díky 2,34 km dlouhé přeložce stávající komunikace I/49 dojde k výraznému snížení silničního provozu v obci Lhotsko, a tím ke zvýšení bezpečnosti v obci.
více zde