Na společné cestě
Hlavní stránka>Naše stavby>D47>Aktuality>Stanovisko EUROVIA CS k tiskové zprávě Věcí veřejných o údajných nálezech na D47

29. 2. 2012

1. Nejnovější prohlášení místopředsedy strany Věci veřejné Jarolíma o údajných nálezech nežádoucího odpadu v podloží dálnice D47 (dále jen "Jarolímovy výkopy") představuje jen další ze série otevřených útoků proti společnosti EUROVIA CS, při nichž ŘSD a představitelé strany Věci veřejné svévolně žonglují s fakty a spoléhají na to, že veřejnost nemá možnost jejich manipulace prohlédnout.

2. Postup ŘSD, které o údajných nových sondách do podloží dálnice D47 nijak neinformovalo zhotovitele stavby, zato ale o nich živě komunikuje se svými stranickými nadřízenými, jen posiluje naše podezření, že pracovníci státní organizace se ve svém pracovním čase a z prostředků daňových poplatníků namísto řádného a důsledného postupu při reklamaci případných vad věnují opatřování materiálů pro politickou agendu místopředsedy Věcí veřejných.

3. Vlastní šetření, která společnost EUROVIA CS na místě posledně prováděných sond uskutečnila, prokazují, že "Jarolímovy výkopy" byly prováděny v místech dočasných záborů, která leží mimo hlavní těleso dálnice a v nichž společnost EUROVIA CS zajišťovala rekultivaci ploch po dokončení vlastní stavby. Vrstva, ve které podle Jarolímova vlastního prohlášení byly údajně nalezeny kusy pneumatik (1,2 metrů pod terénem), leží hluboko pod úrovní, do níž EUROVIA CS v rámci prací dle projektu zasahovala (jednalo se pouze o ohumusování v tloušťce 50 cm).

4. Dnešní výroky místopředsedy Jarolíma názorně ukazují, jakým způsobem on a vedení Věcí veřejných účelově ohýbají skutečnost, aby si vyrobili argumenty pro svá vylhaná obvinění; podobně tomu činili i v minulosti, kdy před zraky médií místopředseda Jarolím s předsedou Johnem teatrálně oznamovali svá obvinění na adresu osob, které mnohdy v době výstavby na stavbě dálnice D47 či ve Skupině EUROVIA CS vůbec nepůsobily.

5. EUROVIA CS se nemůže podrobněji vyjadřovat k žádným nálezům, s jejichž obsahem nebude řádně a hodnověrnou formou seznámena.

6. EUROVIA CS na základě dnešních výroků rozšíří trestní oznámení pro křivá obvinění, která byla na místopředsedu Věcí veřejných Tomáše Jarolíma v minulých dnech podána.

Kontakt pro další informace:

Petra Kučerová
vedoucí útvaru komunikace a marketingu
T/ +420 224 951 349
Gsm/ +420 731 602 534
E/ petra.kucerova@eurovia.cz
www.eurovia.cz

Soubor ke stažení

14. 7. 2016

Začínáme opravovat dálnici D52

V sobotu 16. července začneme pracovat na celkové rekonstrukci dálnice D52 ve směru z Brna na Mikulov mezi 23. a 27. kilometrem v blízkosti města Pohořelice. Pro zachování maximální možné průjezdnosti budou práce realizovány postupně ve dvou etapách.
více zde

12. 7. 2016

Podepsali jsme smlouvu na další stavbu v Litvě

11. července 2016 ve 13 hodin litevského času byla mezi Litevskou železnicí ( LG ) a sdružením pod vedením EUROVIA CS, a.s., podepsána smlouva na stavbu „Výstavba druhé koleje Vilniuského obchvatu Paneriai - Pušynas IXB. koridoru“. Za LG smlouvu podepsal generální ředitel p. Stasys Dailydka, za EUROVIA CS Ing.Radoslav Vilček, vedoucí sektoru zahraničních staveb závodu Železniční stavby.
více zde